Sport
NOS

Vuelta in Nederland: Sam Bennett wint ook in Breda

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vuelta in Nederland: Sam Bennett wint ook in Breda

Sam Bennett heeft voor de tweede dag op rij een etappe gewonnen in de Ronde van Spanje. In Breda werd de Ier opnieuw door Danny van Poppel op het juiste moment naar voren gereden zodat de sprinter van Bora-Hansgrohe het kon afmaken. Edoardo Affini neemt de leiderstrui over van Mike Teunissen.

De etappe met start en finish in Breda was de laatste dag van een driedaagse veldtocht door Nederland. Julius van den Berg, die gisteren de bergtrui had gegrepen, was wederom in de kopgroep van de dag terecht gekomen. Op de klim Rijzendeweg moest hij zijn positie in het bergklassement verdedigen. Uit de zeven renners tellende kopgroep versloeg Thomas de Gendt de Nederlander, maar omdat Van den Berg als tweede over de streep kwam pakte hij een punt waardoor hij dinsdag nog altijd het shirt met de blauwe bollen mag aantrekken.

Hersenschudding

Op 11 kilometer van de streep werd de kopgroep teruggehaald. In de tussentijd was er een valpartij geweest waarbij Michael Woods een hersenschudding had opgelopen en zodoende de strijd moest staken. Verder ging het peloton in draf richting de sprint. Op de brede aankomst zette Van Poppel zijn ploeggenoot Bennett af zodat hij rechtdoor tempo kon maken en als eerste de streep passeerde. Mads Pedersen werd tweede. Daniel McLay pakte de derde plaats.

De Italiaan Edoardo Affini van Jumbo-Visma neemt de leiderstrui over van ploeggenoot Mike Teunissen. Affini stond in dezelfde tijd, maar kwam vandaag een paar plaatsen eerder over de streep. Na Gesink en Teunissen is hij de derde renner van Jumbo-Visma in de rode trui. De Vuelta gaat dinsdag verder in het Spaanse Vitoria.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie