Sport
KRO-NCRV

'De fans sleuren je zo de Hofpleinfontein in'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De fans sleuren je zo de Hofpleinfontein in'

"Ik dacht: hier kom ik nooit meer bij, want het was zo gigantisch druk. Maar de supporters op de rand van de fontein, hielpen me en sleurden me er zo in." Dat zegt RTV Rijnmond-verslaggever Paul Verspeek over zijn traditiegetrouwe duik in de Hofpleinfontein, na de zege van Feyenoord gisteren.

Stand.nl: 'Feyenoord is een waardig kampioen'

Het feest begon gisteren meteen nadat Feyenoord voor de zestiende keer de landstitel won. Duizenden Feyenoordfans waren zondagavond al op de been, na de winst van 3-0 op Go Ahead Eagles.

"Het hele seizoen was al geweldig om van dichtbij mee te maken. Je merkte gewoon: dit gaat het seizoen van Feyenoord worden", zegt Dennis Kranenburg - eveneens verslaggever bij RTV Rijnmond. Hij beleefde zijn eerste seizoen als Feyenoordwatcher. "Als je voor je werk bij Feyenoord mag rondlopen is het natuurlijk geweldig."

Het ging volgens Kranenburg gisteren niet eens meer om de wedstrijd, want er werd van tevoren al gezegd dat Feyenoord toch wel zou winnen. "Maar de sfeer was heel bijzonder, zeker met dat ene spandoek, dat helemaal rond het stadion werd uitgerold. En je merkte toen die schaal werd uitgereikt, dat het hele stadion aan op zijn grondvesten aan het trillen was."

'Het spandoek kwam op mijn nek neer'

Dat grote spandoek kwam overigens net naar beneden op de plek waar RTV Rijnmond verslag deed. Kranenburg: "Het doek moest over de perstribune heen om het goed zichtbaar te maken, maar het kwam op mijn nek terecht. Het was zo zwaar dat ik niet meer omhoogkwam. Maar dat hoorde er allemaal een beetje bij."

RTV Rijnmond-verslaggever én Feyenoordsupporter Paul Verspeek maakte voor het eerst de traditionele duik in de Hofpleinfontein aan het einde van de Coolsingel. "Het is het zesde kampioenschap dat ik nu meemaak, en ik dacht het moet er nu toch een keertje van komen. Dus ik ben meteen richting Coolsingel gegaan. Eerst dacht ik: hier kom ik nooit meer bij want het was zo gigantisch druk. Maar wat zie dan? Allemaal supporters op de rand van de fontein die hielpen. ‘Wil je er ook in, ja?’ Dan sleuren ze je er zo in. Ik voel me als herboren, joh. Alsof ik voor de tweede keer gedoopt ben."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie