Sport
EONOS

'Titelstrijd in de eredivisie nog niet beslist'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Titelstrijd in de eredivisie nog niet beslist'

Tien punten. Zo groot is het verschil na dit weekend tussen koploper PSV en nummer twee Feyenoord. De Eindhovenaren wonnen in de Kuip met 2-1 van Feyenoord en zetten daarmee een grote stap richting het landskampioenschap.

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken wordt er natuurlijk uitgebreid stilgestaan bij de eredivisietopper. PSV is nog ongeslagen in de vaderlandse competitie en staat dus een straatlengte voor op Feyenoord, maar volgens voetbalanalist Gertjan Verbeek en voetbalcommentator Frank Wielaard is de titelstrijd nog niet beslist.

ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias looft PSV-trainer Peter Bosz. "We moeten er blij mee zijn dat er in de eredivisie een trainer is die aanvallend denkt. Die ook wel realistisch is, maar die Jerdy Schouten (red.: een middenvelder) gewoon achterin zet."

Verbeek vindt dat Feyenoord angstig aan de wedstrijd begon. Volgens de oud-trainer hadden de Rotterdammers in de eigen Kuip veel agressiever moeten beginnen. "Als je kijkt naar het laatste kwartier, toen Feyenoord alle schroom van zich af gooide. Toen zaten ze hoog in intensiteit. Dat hadden van de allereerste minuut moeten doen."

Bij de topper kwamen Quilindshy Hartman en Jordan Teze hard met de hoofden tegen elkaar. Teze moest al vroeg gewisseld worden en Hartman werd in de rust gewisseld. Hartman zei later dat hij zich een groot gedeelte van de eerste helft niet kon herinneren.

In het Sportforum wordt de vraag gesteld of hoofdblessures wel serieus genoeg worden genomen. Ook is er aandacht voor de situatie bij FC Volendam en wordt er vooruitgekeken naar de laatste wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters in de Nations League.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie