Sport
AVROTROS

De droom van Cavendish valt in duigen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De droom van Cavendish valt in duigen

De op één na langste etappe van deze Tour zit erop! Gisteren kwam de Deense Mads Pedersen als eerste over finish. Maar tijdens de rit ging het voor veel renners niet zonder slag of stoot. Zo kwam Cavendish hard ten val en moest noodgedwongen de Tour verlaten. De leden van De Kopgroep vinden eigenlijk dat vallen (en opstaan) bij het wielrennen hoort.

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Michael Boogerd hoor je vaak in de podcast, maar vandaag wordt dat nog knap lastig. Hij is verdwaald in Frankrijk tijdens zijn rondje hardlopen. Of Michael het door weer en wind toch nog haalt, hoor je in deze podcast.

Verder blikken we in deze aflevering vooruit op de etappe van vanmiddag.

Monsieur 69

Na de achtste etappe is er weer een ‘Monsieur 69’. De renner die vandaag op deze plek staat is de Franse Tony Gallopin. Het wielrennen zit bij de Fransman in het bloed. De leden van De Kopgroep duiken in de geschiedenis van deze renner.

Tot slot wagen Joost, Mart, Martijn en Michael in de Natte Vinger een gokje op de winnaar van de negende etappe van de Tour. Het parcours is 184 kilometer lang en gaat van Saint-Léonard-de-Noblat naar Puy de Dôme.

Meedoen met de Natte Vinger kan ook via de Instagrampagina van De Kopgroep: @de.kopgroep. Maak daarbij kans op het enige echte wielerpetje van De Kopgroep!

Dagelijks

De Kopgroep is tijdens de Tour de France dagelijks te beluisteren via je favoriete podcast app!

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie