Sport
EONOS

Inspiratieloos PSV verliest van Rangers en loopt groepsfase Champions League mis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Inspiratieloos PSV verliest van Rangers en loopt groepsfase Champions League mis

PSV heeft zich niet geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In eigen huis werd er met 1-0 van het Schotse Rangers verloren. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2) en dus is PSV veroordeeld tot het spelen in de minder lucratieve Europa League.

Rangers kwam in de zestigste minuut op voorsprong door een fout in de achterhoede van PSV. Doelman Walter Benítez speelde de bal op een onhandige plek naar verdediger André Ramalho, die vervolgens balverlies leed. Antonio Colak kon daardoor op aangeven van Malik Tillman makkelijk binnentikken.

Het gezapig spelende PSV, dat spits en aanvoerder Luuk de Jong in de rust uit zag vallen, kwam deze klap niet meer te boven.

De uitschakeling is voor het PSV van trainer Ruud van Nistelrooy een financiële en sportieve ramp. PSV loopt ongeveer twintig miljoen euro mis en kan zich niet meten met de beste teams van Europa. In het seizoen 2018/2019 plaatste PSV zich voor de laatste keer voor de Champions League.

Voor het Rangers van Giovanni van Bronckhorst is het behalen van de Champions League een nieuw Europees hoogtepunt, nadat vorig seizoen de finale van de Europa League al werd bereikt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie