Sport

Vandaag in de Tour de France: sprinten op Quatorze Juillet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: sprinten op Quatorze Juillet

We starten vandaag in Dreux en vervolgens rijdt de karavaan richting het noorden om 181 kilometer later te stoppen in Amiens. Een redelijk lange etappe maar toch 50 kilometer minder dan gisteren. Hoewel her en der een bergpuntje wordt uitgedeeld eindigt het wielergeweld vermoedelijk weer met een massasprint. Welke Fransen gaan op hun feestdag voor de overwinning?

De hoop van een Franse overwinning op hun feestdag lijkt gevestigd daardoor gevestigd op Demare. Maar ongetwijfeld dat er ook nog een aantal Franse renners een poging doet het peloton voor te blijven. Hoe moeilijk de opgave tegenwoordig ook moge zijn.

Vorig jaar was het wel een feestje voor de Fransen op de 14e. Toen wist Warren Barguil in een bergetappe iedereen voor te blijven en zodoende extra munitie te leveren voor het vuurwerk later die dag.

Franse sprinters

De bergen zijn vandaag ver te zoeken. En dus is de hoop gevestigd op de Franse sprinters. Zijn er nog andere gegadigden naast Demare? Het korte antwoord is nee. Er is in de vorm van Thomas Boudat hoogstens nog een andere Fransman die er vandaag een top-10 notering uit zijn benen weet te sprinten.

Van te voren mag je zeggen dat je een aanval gedoemd is te falen. Maar het is Quatorze Juillet: wellicht gooien Franse ploegen zoals AG2R, Cofidis of Direct Energie het op een akkoordje om wat leuks te doen. Van FDJ hoeven we het niet te verwachten, die vechten voor kopman Demare.

Koning en keizer

Uiteraard zijn we weer benieuwd naar jouw mening. Blijven Sagan en Gaviria koning en keizer onder de sprinters of weet Groenwegen weer als eerste de streep over te komen? En let op! In verband met het WK in Rusland finisht de Tour vandaag vroeg: geschat wordt tussen 15.30 en 16.00 uur.

{poll}

Waar luister jij Radio Tour de France?

Radio Tour de France-presentator Robbert Meeder is benieuwd waar jij gaat luisteren. Op de camping in Frankrijk? Op het strand in Thailand? Laat het ons weten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie