Sport

Michiel Schapers gaat Nederlandse tennistalenten klaarstomen voor de mondiale top

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Michiel Schapers gaat Nederlandse tennistalenten klaarstomen voor de mondiale top

[NOS] Oud-tennisser en tenniscoach Michiel Schapers werd afgelopen week aangesteld als 'Travelling Coach' bij de Nederlandse Tennisbond (KNLTB). "Het is de bedoeling dat ik jongens tussen de 18 en 24 jaar oud ga begeleiden bij Future- en Challengertoernooien", zegt hij in Langs de Lijn.

Schapers gaat de talenten volgen tijdens de toernooien en zal zijn bevindingen delen met de persoonlijke coaches. Hij zal de talenten voorbereiden op de wedstrijden, hulp bieden bij het analyseren van de tegenstander en zorgen voor een tactisch plan. Ook gaat hij extra inzetten op het bijbrengen van de 'echte topsportmentaliteit'.

"De doelstelling voor die groep is duidelijk, ze moeten richting de top-100 van de wereld gaan", aldus Schapers. Volgens hem hikken een aantal Nederlandse tennisser tegen dat niveau aan, maar moet er een laatste stap worden gezet.

Die laatste stap is volgens hem dat tennissers zich continu blijven ontwikkelen. "Je moet voortdurend een stuk willen verbeteren en dat is het aller belangrijkste. En een grote dosis doorzettingsvermogen is daarbij vaak doorslaggevend."

Volgens Schapers draait het

Ster advertentie
Ster advertentie