Sport
EONOS

Vitesse-doelman Pasveer nog lang niet versleten: ''Leeftijd is maar een nummer'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vitesse-doelman Pasveer nog lang niet versleten: ''Leeftijd is maar een nummer'

Wanneer Vitesse het woensdagavond in het bekertoernooi opneemt tegen Ajax zullen veel ogen gericht zijn op Remko Pasveer. De doelman is inmiddels 36 jaar, maar laat wekelijks zien dat hij nog bij de besten behoort en nog niet versleten is.

"Leeftijd is maar een nummer hé", reageert Pasveer nuchter. "Ik voel mij goed en ben heel fit. Ik heb in mijn hele carrière amper blessures gehad. Dus als het aan mij ligt, wil ik nog jaren doorgaan. Zolang ik fit ben en plezier heb, dan ga ik daar vol voor."

De doelman, refereert aan de leeftijden waarop keepers Edwin van der Sar en Sander Boschker stopte: 40 jaar. "Dus ik wil sowieso nog wel vier jaar door."

Met Ajax als tegenstander treft Vitesse de koploper in de eredivisie. "Het is een heel belangrijk duel voor ons", blikt Pasveer vooruit. "Dit is de grootste kans op een prijs. Ik hoop dat wij er klaar voor zijn en een ronde verder kunnen."

De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax begint woensdag om 20.45 uur en is live te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie