Sport
NOS

Luister het EK-kwalificatieduel Wit-Rusland-Nederland live op NPO Radio 1

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister het EK-kwalificatieduel Wit-Rusland-Nederland live op NPO Radio 1

Het Nederlands Elftal kan bij een overwinning vandaag op Wit-Rusland het EK bijna niet meer mislopen. In Minsk moet de ploeg van Ronald Koeman de lijn van het laatste kwartier tegen Noord-Ierland door zetten. De wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1.

Oranje moet het zonder Memphis doen. De aanvaller is geblesseerd in Nederland achter gebleven. Mogelijke vervangers zijn Donyell Malen, Quincy Promes, Luuk de Jong en Steven Berghuis. Analist Robert Maaskant verwacht dat Koeman kiest voor Malen en daarnaast Donny van de Beek opstelt in plaats van Marten de Roon.

"Het Nederlands elftal is goed genoeg om dit Wit-Rusland met een hoog tempo en korte passes te kloppen", blikt Maaskant vooruit, die in het verleden werkzaam was in Wit-Rusland. "BATE Borisov was de afgelopen jaren een vaste klant in de poulefase van de Champions League. Nu zijn ze er niet bij. Je ziet ook aan het niveau van het eerste elftal van de Wit-Russen dat het minder geworden is."

Het Nederlands Elftal trapt om 18.00 uur af in het Dynamo Stadion in Minsk. De wedstrijd is integraal te beluisteren op NPO Radio 1, met het commentaar van Jeroen Elshoff en Arno Vermeulen.

Ster advertentie
Ster advertentie