Sport

Eindelijk, de Tour de France gaat van start!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eindelijk, de Tour de France gaat van start!

198 renners staan morgen aan de start van de 104e editie van de Tour de France. De 1e etappe is een individuele tijdrit van 14 kilometer in Düsseldorf. We blikken vooruit op drie weken Tour de France!

Bekende Nederlandse klassementsrenners als Tom Dumoulin en Steven Kruiswijk doen dit jaar niet mee. Bauke Mollema rijdt in dienst van kanshebber Alberto Contador. Chris Froome lijkt dit jaar de grootste favoriet voor de eindoverwinning. De concurrentie van de 32-jarige Brit zal waarschijnlijk vooral komen van Richie Porte, Nairo Quintana, Alberto Contador en Romain Bardet.

Er gaan 15 Nederlanders van start in de Tour. Kenners verwachten dat Nederlander Dylan Groenewegen kanshebber is bij etappes die eindigen in een sprint. Daarnaast wordt van Robert Gesink nog wel verwacht hij kans maakt op een overwinning bij één van de bergetappes.

NPO Radio 1 doet tijdens de uitzendingen van de Sportzomer uitgebreid verslag van de Tour. Elke dag wordt vanaf 14:00 uur live verslag gedaan in Radio Tour de France.

Finish alert

Niets missen van de laatste kilometers? Zet de Tour-alert aan in de NPO Radio 1-app.

Radio Tour de France

Radio Tour de France is zaterdag 1 juli voor het eerst te horen. Het programma wordt drie weken lang uitgezonden vanaf 14.00 uur. Robbert Meeder en Gert van 't Hof presenteren het programma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanuit Frankrijk doen Gio Lippens (aan de finish) en Sebastiaan Timmerman (op de motor) verslag van de wedstrijd. Steven Dalebout en Matthijs Weststrate zorgen voor reportages en interviews. Oud-wielrenner Maarten Tjallingii analyseert het slot van elke etappe tussen 16.00 en 18.00 uur.

De Proloog

Elke werkdag hoor je tussen 13.00 en 14.00 uur de Proloog, waarin we opwarmen voor de start van de etappe met onder andere een Tourkwis onder leiding van Roelof de Vries. In Radio Tour de France is elke dag rond 14.45 uur de Kwis die niet te googelen is met Cindy Pieterse.

Ook in de avonduren is er aandacht voor de Tour de France. Henk Lubberding doet dagelijks de analyse van de etappe van de dag. Analytici als Danny Nelissen, Marijn de Vries en Rob Harmeling laten vanuit Frankrijk ook regelmatig hun licht schijnen over de ontwikkelingen in de Tour.

Alvast in de stemming komen? Luister op Spotify naar de NPO Radio 1 Tour Top 100. Je kan ons ook helpen de Tour Top 100 aan te vullen! Klik hier voor meer informatie.

Tour de Jeroen

Op NPORadio1.nl schrijft verslaggever Jeroen Wielaert dagelijks een column over de Tour. Hij reist voor het peloton uit en maakt eigenzinnige omgevingsverhalen over de culturele en sportieve kruispunten van de Tour de France.

Radio Tour de France werd voor het eerst uitgezonden in 1970. Dit zijn beelden uit 1982:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Route Tour de France

Dit is de route van de Tour de France:

Ster advertentie
Ster advertentie