Sport
NOS

Doel niet gevonden bij Vitesse-Feyenoord

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Doel niet gevonden bij Vitesse-Feyenoord

Vitesse heeft na vijf keer verlies op rij een puntje overgehouden aan het thuisduel met Feyenoord: 0-0.

De beginfase van het duel was het meest interessant. Vitesse kreeg een strafschop na een overtreding van de derde doelman van Feyenoord, Nick Marsman. Tim Matavz schoot de penalty zwak in en Marsman hield hem tegen. Scheidsrechter Van Boekel vond echter dat Marsman te vroeg van de doellijn kwam en dat de strafschop over moest. Daar was de VAR het niet mee eens en zo bleef het 0-0.

Kansen Feyenoord

De bezoekers drongen Vitesse na de rust steeds verder terug en creëerden prima kansen. Steven Berghuis schoot rakelings naast en Orkun Kökcü trof de lat. Luis Sinisterra dacht te scoren, maar aangever Nicolai Jørgensen stond buitenspel. Ook Jørgensen zelf had de 0-1 nog op de schoen, maar wipte de bal over.

Feyenoord schiet weinig op met het gelijke spel. Het is al de zevende keer dit seizoen dat de Rotterdammers niet wonnen en ook niet verloren. Vitesse, dat voor het eerst onder leiding stond van interim-trainer Joseph Oosting, boekt met dit punt een bescheiden succesje.

Kansen voor concurrenten

Feyenoord en Vitesse zorgen er met dit gelijkspel voor dat andere teams deze twee ploegen later vandaag kunnen passeren. Heracles Almelo en sc Heerenveen kunnen Feyenoord voorbij, naar de vijfde plaats. Zij spelen respectievelijk om 16.45 uur tegen Sparta Rotterdam en om 14.30 uur tegen RKC Waalwijk.

FC Utrecht en FC Groningen kunnen de Arnhemmers voorbij, als een van beide het duel tussen de twee ploegen om 14.30 uur wint. De wedstrijden zijn vanmiddag rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie