Sport
EONOS

Vanochtend nog aan het werk, nu in Hongarije op het EK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanochtend nog aan het werk, nu in Hongarije op het EK

René de Knegt was donderdag en vrijdagochtend nog aan het werk, inmiddels zit de handballer in Hongarije op het EK. Een bizarre ontwikkeling na veel coronabesmettingen bij de handbalheren. Twee keepers zijn positief getest en dus zijn er twee keepers ingevlogen. De Knegt is een van hen. "Gisteravond werd ik gebeld om 22.30 uur. Heb je tijd om te komen? Jazeker, zei ik."
Hij pakte gelijk zijn spullen in, vanochtend nog gewerkt en daarna naar Hongarije. "Heel bizar, ik heb dit toernooi vooralsnog als toeschouwer meegemaakt, juichend voor de tv. Ik ben bevoorrecht dat ik het van allebei de kanten mag meemaken."

Het niveau is volgens De Knegt heel hoog. "Je ziet acties, een niveau. Dat is echt ongekend voor het Nederlandse handbal."

Of hij morgen tegen Montenegro gaat spelen? "Daar heb ik nog niet over gesproken, het is ook een beetje hectisch allemaal." De Knegt blijft in ieder geval de hele groepsfase in Hongarije. "Ja, zover ik ook mijn ticket kan zien, zit ik er voorlopig bij. Het is natuurlijk ook afwachten wat de testresultaten van de andere keepers zijn. Het is voor mij een bijzondere kans in een absurde situatie."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie