Sport
MAX

Oud-schaatser Hein Vergeer vindt dat er te veel schaatskampioenen zijn: ‘Mensen zien door de bomen het bos niet meer’

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-schaatser Hein Vergeer vindt dat er te veel schaatskampioenen zijn: ‘Mensen zien door de bomen het bos niet meer’

Oud-schaatser Hein Vergeer is onder de indruk van de magistrale wijze waarop Jutta Leerdam de wereldtitel op de 1.000 meter veroverde. In zijn eigen schaatstijd bestond het WK Afstanden nog niet. Vergeer ervaart dat niet als een gemis, integendeel zelfs. "Ik vind dat er tegenwoordig veel te veel kampioenen zijn."

Dat zei Hein Vergeer zondag op De Perstribune van MAX. Naast het WK Afstanden zijn er recentelijk nog meer extra toernooien bij gekomen." Je hebt tegenwoordig de WK Afstanden, het EK Allround, het EK Afstanden, de mensen zien door de bomen het bos niet meer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen klapschaats

Hein Vergeer werd in de jaren 80 twee keer Europees- en Wereldkampioen Allround, maar Olympisch goud in Calgary in 1988 zat er niet in. Het was de periode voor de klapschaats. Iets waar Vergeer en de gehele kernploeg op dat moment niets in zagen. “Een half uurtje geprobeerd, en toen hebben we die dingen aan de kant geschopt.” Vergeer is van mening dat verandering van onderop komt. In het schaatsen waren Barbara de Loor en Tonny de Jong voorlopers met de klapschaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hein Vergeer heeft tegenwoordig een PR- en marketingbureau. Hij was onder meer betrokken bij de officiële opening van de Amsterdam ArenA. Hij noemt dat een moment dat hij graag nog eens opnieuw zou willen beleven.

Ster advertentie
Ster advertentie