Sport
NOS

Halep wint eerste Wimbledontitel na masterclass tegen Williams

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Halep wint eerste Wimbledontitel na masterclass tegen Williams

Met groot machtsvertoon heeft Simone Halep zich voor het eerst tot Wimbledonkampioene gekroond. In haar debuutfinale in Londen liet ze 23-voudig grandslamwinnares Serena Williams kansloos: 6-2, 6-2.

Williams had een uitgelezen kans om het record van 24 grandslamtitels van Margaret Court te evenaren. Tegen Halep kreeg ze echter geen seconde de kans om in de wedstrijd te groeien. Binnen het uur was de wedstrijd al gespeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel fouten

Williams kwam geen moment in haar ritme en maakte veel fouten. Met name in de beginfase speelde de Amerikaanse slordig. Halep stond binnen de kortste keren op een 4-0 voorsprong. Op 5-2 serveerde de Roemeense de set gemakkelijk uit.

Williams begon de tweede set sterker, maar Halep bleek keer op keer een antwoord te hebben op het powertennis van de Amerikaanse. De Roemeense, die andermaal aantoonde over uitzonderlijk voetenwerk te beschikken, leverde een masterclass af en gaf Williams bij herhaling met onwaarschijnlijke slagen het nakijken.

Slechts één ace

In de derde servicegame van Williams in de tweede set kreeg de Roemeense twee breakkansen. Bij de eerste was het gelijk raak. Even later was de dubbele break ook een feit, mede omdat de service van Williams matig liep. Op eigen service maakte Halep het karwei af.

Ster advertentie
Ster advertentie