Naar homepage
Sport

Feyenoord en AZ uitgeschakeld in Europa League, PSV groepswinnaar
EONOS

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord en AZ uitgeschakeld in Europa League, PSV groepswinnaar

Feyenoord en AZ hebben zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Feyenoord verloor met 1-0 van Wolfsberger AC en AZ ging met 2-1 onderuit tegen Rijeka, terwijl beide ploegen hadden moeten winnen om te overwinteren in Europa.

De Rotterdammers begonnen slordig in de Karintische knollentuin en hadden geluk dat Vizinger vlak voor Marsman een slap schotje produceerde. Feyenoord liet zich pas na 22 minuten zien: Toornstra schoot via de keeper in het zijnet. Nadat Kökcü zich te gemakkelijk had laten wegduwen, kopte Joveljic van dichtbij raak.

10 cf440dba33 feyenoord

Na de rust ging het van kwaad tot erger bij Feyenoord. Met het wegtikken van de tijd werd het spel opportunistischer en bepaald niet beter. Pas in de slotfase losten invaller Sinisterra en de verder onzichtbare spits Jorgensen een schot, maar het mocht niet baten: Feyenoord kan zich nu volledig gaan richten op de Nederlandse competitie.

Ook AZ verliest

Ook AZ is uitgespeeld in Europa na een nederlaag. AZ was voor rust veel sterker dan het al uitgeschakelde Rijeka, maar het kon zichzelf nog niet belonen. Boadu was in kort tijdsbestek drie keer dicht bij een treffer, maar de AZ-spits wist Nevistic niet te passeren. Sugawara schoot vlak voor rust voorlangs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Alkmaarders haalden opgelucht adem toen de rake kopbal van Galovic, uit de enige tegenstoot van Rijeka, werd afgevlagd. Vlak na rust sloeg Menalo wel toe, maar Wijndal maakte met een prima schot snel gelijk: 1-1.

Na rood voor Karlsson (gevaarlijk spel) was het billenknijpen voor AZ. De Alkmaarders leken overeind de blijven, maar in de extra tijd schoot Tomecak de Kroaten alsnog naar de overwinning.

PSV groepswinnaar

PSV heeft in de Europa League een 4-0 zege geboekt op Omonia Nicosia. Het al voor de volgende ronde geplaatste PSV passeerde Granada, dat gelijkspeelde bij PAOK, en werd daardoor groepswinnaar. Dat levert voordelen op bij de loting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PSV was oppermachtig in eigen huis en al snel waren er kansen voor Malen en Hendrix. Malen, die bij de 2-1 in Nicosia beide treffers maakte, scoorde kort voor rust na een knappe voorzet van Max. Kort na de 1-0 schoot Dumfries op de paal.

Dumfries trof na rust wel doel: hij werd neergehaald en benutte zelf de penalty. Ook Omonia kreeg een penalty, maar Gómez schoot ruim naast. Met twee treffers van Piroe in blessuretijd werd het nog 4-0.

10 afdde9674d PSV

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie