Sport
EONOS

16-jarige Van Zundert schittert op WK Kunstrijden

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 16-jarige Van Zundert schittert op WK Kunstrijden

Ze debuteerde op het WK Kunstrijden en zette meteen het beste Nederlandse resultaat in 45 jaar neer. Lindsay van Zundert beleefde een pracht WK.

"Ik heb nu wel een big smile, ja", zegt Van Zundert. "Het is de beste kür die ik heb gereden dit seizoen." Ze ging de vrije kür eigenlijk zonder stress in. "Ik dacht, o nee. Die stress moet wel terugkomen want dat heb ik nodig. Maar het kwam goed", vertelt Van Zundert.

Luister hier naar het gesprek met Van Zundert:

Van Zundert loopt met een grote glimlach rond

Haar prestatie was bijzonder, ze kwam na de eerste ronde - de korte kür - als 24ste de tweede ronde in. Daar presteerde zo goed dat ze dus nog 16e werd. Het is lang geleden dat een Nederlandse beter was: Dianne de Leeuw in 1976.

Wereldwijd is kunstrijden een grote sport, in Nederland schaatsen we vooral rondjes. "Je kan hier echt je passie in kwijt, het is mooi om naar te kijken. Ook met die sprongen, dat is mooier dan het langebaanschaatsen, vind ik."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie