Sport
NOS

Ajax wint met ruime cijfers van Cambuur

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax wint met ruime cijfers van Cambuur

Er wordt weer gelachen bij Ajax. De Amsterdammers hebben het juk van zich afgeschud en met 0-5 gewonnen op bezoek bij Cambuur.

Een rimpelloze zege, zo benoemde commentator Richard van der Made de overwinning van Ajax. Het was de tweede wedstrijd van interim-trainer John Heitinga en zijn tweede driepunter. Heitinga hoorde eerder deze week dat hij het seizoen mag afmaken samen met de nieuwe assistent-trainer Dwight Lodeweges.

Na ruim een kwartier was het voor het eerst raak via Dusan Tadic. Steven Berghuis kopte na een prachtige actie van Mohammed Kudus de 0-2 binnen. Voor de Friezen was alleen Silvester van der Water twee keer gevaarlijk voor rust. In de tweede helft kwamen er nog drie treffers. Berghuis liet met een krul in de verre hoek de 0-3 aantekenen, waarna invaller Brian Brobbey nog tweemaal het net vond.

Stelling van Borst

Feyenoord en PSV spelen om 14.30 de topper van het weekend. Het team van Arne Slot staat bovenaan en kan verder afstand nemen van AZ (dat gelijk speelde) en PSV. De stelling van presentator Hugo Borst gaat deze zondag over de trainer van Feyenoord:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle wedstrijden zijn tot 19.00 uur rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie