Omstreden doelpunt helpt Vitesse aan overwinning tegen NEC

2. Omstreden doelpunt helpt Vitesse aan overwinning tegen NEC

Een verhitte Gelderse burenruzie met veel overtredingen en matig voetbal is gewonnen door Vitesse. Een doelpunt van Nikolai Baden Frederiksen was voldoende voor de zege in de Goffert in Nijmegen.

Na vier jaar stond de derby weer eens op het programma. Vitesse werd het spel onmogelijk gemaakt door een fel NEC. Volop botsingen, harde duels en opstootjes, het ontbrak er niet aan. Het was zelfs de wedstrijd met de meeste overtredingen van dit seizoen. Ook de stemming in het publiek was verhit. Bij corners van Vitesse werd de nemer bekogeld met plastic bekers bier. Ondanks alles gaf scheidsrechter Allard Lindhout pas in minuut 39 een gele kaart.

Hands?

Al na zestien minuten kwam een beter Vitesse op voorsprong. De goal van Baden Frederiksen was omstreden, omdat de bal via de voet tegen de arm was gekomen. Ook was de vraag of de bal over de achterlijn was geweest. De VAR legde het naast zich neer en keurde de goal goed.

Losse flodders

In de tweede helft werd het wat meer een wedstrijd. NEC wisselde aanvallend om aanspraak te maken op de gelijkmaker. Tot meer dan wat wanhoopsschoten van afstand kwamen de Nijmegenaren niet. Het bleef bij 0-1.

Sparta-Groningen

Tegelijkertijd speelden Sparta Rotterdam en FC Groningen met 1-1 gelijk. Doelpuntenmakers waren Bryan Smeets namens Sparta en Cyriel Ngonge namens Groningen. Om 16.45 uur sluiten FC Twente en Willem II de negende speelronde in de Eredivisie af. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.