Sport
NOS

Groundhoppen voor veel voetbalfans een populaire hobby

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Groundhoppen voor veel voetbalfans een populaire hobby

Voetballiefhebbers en cultuursnuivers reizen steeds meer de wereld rond om zoveel mogelijk voetbalstadions te bezoeken. Hun hart gaat sneller kloppen van tribunes waar de verf van afbladdert, het onkruid overheen woekert en het houtwerk piept en kraak. NOS Langs de Lijn maakte een special over groundhoppen met diverse gasten.

Groundhoppen is steeds populairder

Adrie Poldervaart was de eerste aanwezige in de studio. De huidige assistent-trainer van FC Groningen spreekt en denkt wel vanuit voetbalwedstrijden, maar op de tweede plaats geniet hij van de architectuur van stadions. André Krul is keeper van Allemania Aachen, op het vierde niveau van Duitsland. Hij heeft alle hoeken van de wereld al gezien, want hij speelde in Nederland, Malta, Colombia, Puerto Rico, België, Japan en Australië. En Hans Douw uit Voorschoten is misschien wel degene die de meeste locaties met eigen ogen heeft gezien. Hij is op zijn tiende begonnen met Groundhoppen en heeft inmiddels meer dan 2000 sportparken in 90 landen bezocht.

Aan de telefoon spraken presentatoren Henry Schut en Hugo Borst ook nog met fotograaf Marco Magielse (die onlangs een fotoboek uitbracht over 21 Britse stadions) en journalist Sjoerd Mossou (over zijn liefde voor Brentford).

Luister hier het bijzondere radiouur terug, tussen 15.00 en 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie