Sport
EO

Secretaris-generaal KNVB: hotel in Qatar waar Oranje logeert heeft goede arbeidsvoorwaarden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Secretaris-generaal KNVB: hotel in Qatar waar Oranje logeert heeft goede arbeidsvoorwaarden

Secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB durft met hand op het hart te zeggen dat het hotel waar de Oranjeselectie logeert geen gebruik maakt van slavenarbeid. Dat zegt hij Geld of je Leven. "Ik durf te zeggen dat werknemers daar op een goede manier behandeld worden."

KNVB-directeur Gijs de Jong reist af naar Qatar

Oranje logeert in het St. Regis Hotel in Doha. "We hebben gecontroleerd of die aan alle standaarden voldoet, qua management", vertelt De Jong. "We hebben een vragenlijst laten invullen die is opgesteld door de International Labor Organisation (ILO), van meer dan tien pagina’s. Die hebben ze ingevuld en naar ons teruggestuurd, met documentatie erbij waarmee ze aan konden tonen dat ze netjes de salaris op tijd betalen en alles goed geregeld is."

Later ging hij terug met vertegenwoordigers van de ILO en de Nederlandse ambassade in Qatar om de vragenlijst nog eens door te lopen. "We kregen geruststellende antwoorden. De ILO gaf aan dat dit hotel een kampioen onder de werkgevers is. Dan heb je het natuurlijk maar over één postzegel in Doha, maar het is wel iets wat je zelf kan doen."

De Jong zegt zeker te weten dat de werknemers een marktconform salaris krijgen, dat ze carrière kunnen maken, opleidingen kunnen volgen en de feestdagen kunnen vieren die bij hun geloof of afkomst horen. "We hebben er veel tijd en moeite in gestopt om daar met een gerust hart te kunnen logeren."

Geld of je Leven is een dagelijks economieprogramma van de EO. Op het plaform LinkedIn is er een community rondom het programma, waarop gediscussieerd kan worden over de onderwerpen. Meld je aan en praat mee!

Ster advertentie
Ster advertentie