Sport
NOS

Sonny Colbrelli klopt Remco Evenepoel in strijd om Europese titel wielrennen

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sonny Colbrelli klopt Remco Evenepoel in strijd om Europese titel wielrennen

Voor het vierde jaar op rij heeft een Italiaan het Europees kampioenschap wielrennen op zijn naam geschreven. Dit keer was die eer voor Sonny Colbrelli, die in zijn thuisland in een sprint-a-deux afrekende met de Belg Remco Evenepoel.

Het kampioenschap in Trentino was vanaf het begin vrij onrustig. Normaal rijden er wat mindere renners weg, maar dit keer kwam er direct een kopgroep met daarin renners uit grote landen als België, Frankrijk, Italië en Spanje aanwezig.

Toen een klein peloton van zo'n veertig man overbleef vooraan, zaten daar nog twee Nederlanders bij: Bauke Mollema en Koen Bouwman. De Italianen en de Fransen hadden daar de voltallige ploeg nog bij elkaar. Een groep van negen zonderde zich af van de groep, met daarbij onder andere Evenepoel en Tour de France-winnaar Tadej Pogacar.

Buitenom
Drie koplopers gingen samen de laatste ronde in: Evenepoel, Colbrelli en Benoit Cosnefroy uit Frankrijk. Laatstgenoemde werd afgeschud voor de laatste kilometers. Colbrelli draaide in tweede positie de steentjes in het Italiaanse Trente op. De Italiaan ging buitenom in de bocht en Evenepoel zag hem niet meer terug. Cosnefroy werd op anderhalve minuut derde.

De Italianen die Colbrelli voorgingen waren Matteo Trentin, Elia Viviani en Giacomo Nizzolo. Colbrelli mag het komend jaar het blauwe shirt met de Europese sterren aantrekken. De snelle renner is ook een van de favorieten voor het wereldkampioenschap, over twee weken in Vlaanderen.

Ster advertentie
Ster advertentie