Naar homepage
Sport

Sport na corona: 'De Open Dag van Feyenoord virtueel'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Sport na corona: 'De Open Dag van Feyenoord virtueel'

[NOS] Het coronavirus heeft de sportwereld op pauze gezet. Dat geeft tijd voor bezinning en nieuwe inzichten. Wekelijks kijkt NOS Langs de Lijn met een gast naar de tijd na deze crisis. Met deze keer sportmarketeer Bob van Oosterhout, die in virtuele wedstrijden de toekomst ziet.

Een bekend voorbeeld is de Ronde van Vlaanderen begin april. Toen bleek dat de koers niet door kon gaan vanwege de uitbraak van het virus, werd de wielerwedstrijd virtueel gereden door renners op een hometrainer. "Ik vond het leuk en creatief. Mooi om te zien hoe iedereen toch op zoek gaat naar andere manieren om de honger te stillen", zegt Van Oosterhout.

De marketeer ziet in de toekomst ook een virtuele Open Dag van voetbalclubs voor zich. "Dan worden kinderen niet meer fysiek geschminkt, maar kunnen ze virtueel een Feyenoord-filter kiezen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie