Sport

De Kopgroep: over kwakjes en klassementsrenners

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: over kwakjes en klassementsrenners

[AVROTROS] Vandaag wordt een belangrijke dag voor renners met klassementsambities, die serieuze verschillen kunnen gaan maken in de bergen.

Maar eerst steekt De Kopgroep nog even de loftrompet voor Marc Hirschi, die gisteren na een ontsnapping alsnog een etappe wist te pakken. Welverdiend, maar helaas niet voorspeld door de heren. Vandaag doen ze opnieuw een poging, in de hoop op een beter resultaat. Joost ziet Primoz Rogliç als overwinnaar van de dag, Martijn voorspelt dat Egan Bernal zich in de strijd gooit met een etappeoverwinning en Mart denkt dat Tadej Pogacar voor zijn tweede ritwinst van deze Tour gaat. Weet jij het beter? Voorspel dan hier wie de etappe van vandaag wint en win zelf een exclusief De Kopgroep mondkapje!

Verder wordt er gesproken over Monsieur 69 van gisteren: Alexej Loetsenko en hebben de mannen nog wat ideeën voor het verduurzamen van de koers, maar wat toch het meest blijft hangen is het verhaal van Mart Smeets in zijn rubriek Mart Demarreert, waarin hij terugkijkt naar het verleden.

Mart Demarreert

Want dat er in vroeger jaren vreemde gewoontes op werden nagehouden in het wielrennen is natuurlijk wel bekend. Biefstukken in de broek, cognac in de bidon... Die verhalen verbleken bij dat van vandaag, dat gaat over touwtjes, de daad en het zaad. Een verhaal waar de rest van De Kopgroep toch even van moet bijkomen.

#15 - Kwakje (S04)

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie