Sport

Sport na corona: 'Wegatletiek moet gaan denken aan teams'

foto: pro shotsfoto: pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Sport na corona: 'Wegatletiek moet gaan denken aan teams'

[NOS] Het coronavirus houdt de sportwereld vooralsnog nog altijd in zijn grijp. Toch komt er weer een tijd dat er weer gesport zal gaan worden. Hoe dat eruit zal gaan zien bespreekt Langs de Lijn in de rubriek 'Sport na corona'.

Deze week laat atletenmanager Jos Hermens zijn licht schijnen over de toekomst. Hermens, zelf oud-olympisch atleet, ziet deze periode als een mooi moment om na te denken over hoe het vooral beter kan in het atletiek.

"Eigenlijk waren we voor corona al bezig met verandering", begint Hermens. "We zouden misschien meer moeten gaan denken aan teams. Dan krijg je veel meer strijd. Iedereen is maar bezig met het lopen van tijden en wereldrecords. Hazen zouden dan moeten verdwijnen. Dan moet je gaan samenwerken met je team en kunnen atleten bijvoorbeeld demarreren. Dat geeft meer dynamiek."

"Ook zouden we veel meer moeten kijken naar het creëren van helden. Maar dat is lastig omdat onze atleten maar twee keer per jaar lopen. Een voetballer is elke week wel een keer in beeld en daar willen mensen dan ook shirtjes van hebben. Toch is er wel belangstelling voor merchandising. Sponsoren als Nike en Adidas zijn daar ook mee bezig."

Ook gaat Hermens in op hoe marathons gelopen moeten worden in de nabije toekomst vanwege de coronapandemie en kijkt de manager naar de olympische marathon.

Luister hieronder het hele gesprek met Jos Hermens:

Ster advertentie
Ster advertentie