Sport
EONOS

Olympisch Sportforum: 'Iedereen is ziek van onzekerheid'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Olympisch Sportforum: 'Iedereen is ziek van onzekerheid'

Op het tijdstip van het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken een iets andere uitzending dan gebruikelijk. Alle grote sportevenementen zijn afgelast, maar de Olympische Spelen nog altijd niet.

{podcast audio="125515" caption="Olympisch Sportforum: 'Iedereen is ziek van onzekerheid'" }

De kritiek op het IOC neemt met de dag toe. Sporters vragen zich hardop af of de Olympische Spelen nog op een verantwoordelijke manier door kunnen gaan. "Iedereen is ziek van onzekerheid", zegt Volkskrant-journalist John Volkers.

Volgens NOS-commentator Gio Lippens is het een chaos achter de schermen. Zo zijn alle accommodaties voor het olympisch dorp al verhuurd. "Ga maar eens 11.000 atleten in het hotel zetten. Daar moet je voedsel voor gaan regelen. Wat dacht je van het transport? Ga dat allemaal maar eens garanderen. Ik ben blij dat ik die opdracht niet heb gekregen."

Pieter van den Hoogenband

Jeroen Bijl was Chef de Mission in Pyeongchang, en daarnaast jarenlang manager top sport bij de sportkoepel. "Het is bizar wat er gaande is. Ik zou een heel onmachtig gevoel hebben. Je wil het beste voor de sporters."

Het gezicht van de Nederlandse ploeg in Tokio is oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband. Hij is de nieuwe Chef de Mission, maar die zien we weinig. "Dat is een constructie waar het NOC*NSF voor heeft gekozen. Die hebben er in het verleden voor gekozen om dat met een technisch directeur te doen."

Volgens Volkers is het opvallend, maar wel verstandig beleid. "Maurits Hendriks (technisch directeur NOC*NSF, red.) zit in het crisisteam. Dus komt Hendriks in actie. Daarmee houdt hij de minder ervaren Van den Hoogenband uit de wind."

Het Olympisch Sportforum terugluisteren?

Het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken kan je terugluisteren via de NPO Radio 1 website en app, of in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie