Sport
EONOS

PSV overwintert in Europa League, Feyenoord en AZ moeten nog week wachten

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV overwintert in Europa League, Feyenoord en AZ moeten nog week wachten

PSV heeft de volgende ronde bereikt in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen met 0-1 van koploper Granada door een doelpunt van Donyell Malen.

Omdat Omonia Nicosia verrassend won van PAOK met 2-1 is PSV verzekerd van overwintering.

Feyenoord verliest

Feyenoord heeft in de eigen Kuip de vijfde groepswedstrijd in de Europa League verloren. Dinamo Zagreb was met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Slecht was het niet wat Feyenoord donderdagavond in de Europa League tegen Dinamo Zagreb liet zien, maar een goed resultaat zat er nooit echt in.

Door de uitslag in De Kuip en de overwinning van Wolfsberger op CSKA Moskou in dezelfde groep, is Dinamo Zagreb zeker van groepswinst en kan Feyenoord volgende week alsnog wel de volgende ronde halen. Het moet dan volgende week winnen op bezoek bij Wolfsberger AC.

AZ mag nog hopen

Ook AZ heeft overwintering nog in eigen hand. Op eigen veld speelden de Alkmaarders met 1-1 gelijk tegen Napoli. Als ze volgende week winnen in Reijka dat speelt ook AZ na de winterstop nog Europees.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie