Sport
EONOS

Gestaakte Klassieker woensdag uitgespeeld: 'Ajax heeft geen recht van spreken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gestaakte Klassieker woensdag uitgespeeld: 'Ajax heeft geen recht van spreken'

In het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken bespreken de forumleden de uit de hand gelopen situatie rondom de Klassieker. De wedstrijd werd bij een 3-0 voorsprong voor Feyenoord na 55 minuten spelen gestaakt, maar wordt nu waarschijnlijk woensdag uitgespeeld. Dat gaat echter ten koste van Ajax’ wedstrijd tegen Volendam die avond.

Video niet beschikbaar

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg: “De KNVB zegt dat ze willen dat de competitie op het veld moeten worden beslist en niet daarnaast. Je wil niet dat Feyenoord tekort komt. Je hebt nu sowieso te maken met competitievervalsing. De KNVB heeft geprobeerd de minst slechte oplossing te kiezen. En dat is zo snel mogelijk uitspelen.”

ESPN-presentator Sanne van Dongen vraagt zich af: “Waarom wordt die wedstrijd gister niet zonder publiek uitgespeeld? De rellen waren er toch al. Dan is het hele probleem opgelost.” “Dat had volgens mij toch te maken met veiligheid”, antwoordt Stekelenburg.

Geen recht van spreken

Nu wordt de wedstrijd dus waarschijnlijk woensdag uitgespeeld, waardoor Ajax die avond niet tegen FC Volendam kan spelen. Daar is Ajax – net als FC Volendam – niet blij mee, de club uit Amsterdam overweegt nu zelfs juridische stappen. Voetbaltrainer Pascal Bosschaert reageert: “Nou ja, ik denk dat dat een beetje overdreven is. Ajax heeft op dit moment geen recht van spreken.”

NOS-commentator Ragnar Niemeijer knikt: “Ik begrijp ook Jan Smit (voorzitter bij FC Volendam, red.) wel. Die wil met zijn club nu wel tegen Ajax spelen. Zij worden nu dus ook benadeeld. Het is ook wel heel amateuristisch van de KNVB dat ze dit niet vooraf met alle partijen hebben kortgesloten.” Stekelenburg: “Ja, dat is ook knullig. Jan Smit heeft dit op internet moeten lezen.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie