Sport
NOS

Wielrenner Ramon Sinkeldam zat in quarantaine: 'We hebben de minibar geplunderd'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wielrenner Ramon Sinkeldam zat in quarantaine: 'We hebben de minibar geplunderd'

Ramon Sinkeldam heeft sinds half februari in een hotel in Abu Dhabi in quarantaine gezeten. De wielrenner mocht zondagochtend plotseling naar huis. "We waren er op ingesteld dat we tot 14 maart moesten blijven. Dus we waren erg verrast", zegt Sinkeldam in het programma NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

In het hotel werd bij enkele personen het coronavirus vastgesteld. Vanaf dat moment mocht niemand uit het hotel vertrekken. De renner van Groupama-FDJ werd meerdere keren negatief getest, maar moest iedere keer toch blijven. "Het was onzeker voor iedereen, totdat we hoorden dat we tot 14 maart moesten blijven. Toen hadden we een moment waar we naar uit konden kijken." Als een wonder mocht hij zondag ineens naar huis. Het eerste dat hij in Nederland deed was een kop koffie drinken met familie.

Machteloos

Sinkeldam, die met de Franse sprinter Arnaud Démare op een kamer lag, werd prima verzocht. "De kwaliteit van het eten was prima, maar de kwantiteit minder. Ze hebben wel hun best gedaan om ons zo goed mogelijk te verzorgen." De wielrenners probeerden niet te panikeren en vooral lol te maken. "We hebben de minibar een paar keer geplunderd." Ook liet Sinkeldam op social media een filmpje zien waarin hij touwtjesprong met het snoer van de strijkijzer. "We voelden ons wel machteloos natuurlijk, maar we moeten het niet erger maken dan het is. We zijn allemaal kerngezond."

Een groot vraagteken

Hoe het wielerseizoen van Sinkeldam verder gaat is één groot vraagteken. Hij zou gaan deelnemen aan koersen in Italië, die inmiddels uitgesteld zijn. "We hebben ons de hele winter voorbereid op wat er komen gaat. Tijdens de quarantaine heb ik zes dagen niks met een fiets kunnen doen. Dus nu heb ik wel een achterstand. Maar de vraag is eerder of er überhaupt wedstrijden komen waar we aan mee kunnen doen in de komende periode."

Ster advertentie
Ster advertentie