Sport
NOS

Volg de Eredivisietopper tussen PSV en AZ live bij NPO Radio 1

foto: ANP Sportfoto: ANP Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de Eredivisietopper tussen PSV en AZ live bij NPO Radio 1

Na de spetterende topper tussen Ajax en PSV staat vandaag de tweede Eredivisiekraker in vier dagen op het programma: PSV ontvangt AZ om 18.45 uur in het eigen Philips Stadion. Je volgt de clash tussen PSV en AZ live bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Na de kraker tegen Ajax heerst er vooral tevredenheid in Eindhoven, op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ liet trainer Roger Schmidt weten tevreden te zijn met het gelijkspel in Amsterdam. Schmidt zag een wedstrijd met een hoge intensiteit, waar ook Ajax de Eindhovenaren lastig kon bijbenen in de eerste twintig minuten: "Ik denk dat het een wedstrijd met een hoog niveau was. Beide teams konden de wedstrijd winnen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In aanloop naar de ontmoeting met de Alkmaarders werd duidelijk dat PSV nog zeker enkele weken geen beroep kan doen op Mario Götze. De Duitse vedette kampt met een blessure, na een MRI-scan is duidelijk geworden dat de spits nog enkele weken uit de roulatie is. Cody Gakpo is daarentegen wel inzetbaar tegen AZ. De linksbuiten viel geblesseerd uit tijdens het duel tegen Ajax, maar lijkt fit genoeg om vanavond inzetbaar te zijn.

Met een overwinning op AZ nemen de Eindhovenaren kan PSV vanavond de koppositie in de Eredivisie overnemen van Ajax. De druk zou daarmee bij de Amsterdammers komen te liggen, die donderdag aantreden tegen 'angstgegner' FC Twente en aankomende zondag de klassieker spelen tegen Feyenoord.

AZ kent een goede aanloop naar de wedstrijd tegen PSV. De Alkmaarders zijn de afgelopen vijf duels ongeslagen. Voor het treffen met PSV kan trainer Pascal Jansen weer een beroep doen op de van een blessure terugkerende Timo Letschert en Jordy Clasie. Verdediger Ron Vlaar raakte geblesseerd op de training en is er daarom vanavond niet bij.

Op de sociale media van AZ wordt duidelijk dat de Alkmaarders een herhaling van de wedstrijd van vorig seizoen wel zien zitten. Daar werd PSV in eigen huis met 0-4 aan de kant gezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie