Sport
EONOS

Nick van der Velden voetbalde op Bali: "Supporters gooiden stoeltjes naar ons, de ME moest ons afvoeren"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick van der Velden voetbalde op Bali: "Supporters gooiden stoeltjes naar ons, de ME moest ons afvoeren"

Nick van der Velden was een verdienstelijke aanvaller in de eredivisie. Werd kampioen met AZ en pakte de beker met FC Groningen. Toen, op het moment dat hij dacht dat het eigenlijk wel genoeg was geweest, kwam er nog een bijzondere aanbieding die hij echt niet kon weigeren.

De laatste jaren van zijn carrière ging hij als voetbalheld door het leven op Bali. Nu is hij gestopt, en blikt in Langs de Lijn En Omstreken terug op zijn tijd in Indonesië.

Nick van der Velden over zijn avontuur op Bali

"De eerste week voelde het alsof ik in een sauna aan het voetballen was, zo warm was het. Maar na een tijdje begon het te wennen. We trainden 's ochtends om 8.00 uur zodat we voor de ergste hitte klaar waren. Om 10.00 uur was je dan klaar en ging je naar het strand of de beachclub. Daar kon ik een stuk beter aan wennen", lacht de middenvelder.

In de strijd om het kampioenschap liep een wedstrijd op bezoek bij en tegen PSM Makassar volledig uit de hand. Het publiek werd woedend toen Bali United in de blessuretijd de winnende goal scoorde. "Ze braken het stadion af, er werd met stoelen naar ons gegooid. Uiteindelijk moesten we door de Indonesische politie met tanks worden afgevoerd daar. Nog nooit zoiets meegemaakt."

Geen kampioenschap

Uiteindelijk liep Van der Velden het kampioenschap mis, door een curieuze beslissing. "De koploper kreeg er ineens drie punten bij omdat hun tegenstander een geschorste speler had opgesteld. Dat vond ik heel moeilijk te accepteren, maar kennelijk hoort het er bij daar."

Tegenwoordig loopt Nick van der Velden stage bij de jeugdopleiding van AZ. Een terugkeer bij Bali United, bijvoorbeeld als coach, sluit hij niet uit: "Wie weet, de tijd in Bali heeft mij en mijn gezin echt verrijkt. Dus het zou mooi zijn nog eens terug te keren, maar je kan dat nooit plannen."

Ster advertentie
Ster advertentie