Sport
EONOS

Kan PSV stunten tegen FC Barcelona?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kan PSV stunten tegen FC Barcelona?

De eerste tegenstander van PSV in de Champions League is FC Barcelona. Om 18.55 uur wordt er in het Camp Nou afgetrapt. De Eindhovenaren kenden een goede generale repetitie tegen ADO den Haag (0-7). De wedstrijd is vanavond live te beluisteren in NOS Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Kan PSV stunten tegen Barcelona?

Maakt PSV kans tegen Barcelona? Dat is de prangende vraag van veel voetbalfans, zo ook van Telegraaf-journalist Mike Verweij en Volkskrant-verslaggever Mark Misérus, die te gast zijn in het programma NOS Langs de Lijn en Omstreken.

Met Mark van Bommel heeft PSV na een aantal jaar Cocu een nieuwe hoofdtrainer. Volgens Verweij is de onervarenheid van de coach geen zwak punt van PSV: "Van Bommel is in potentie een toptrainer. De winnaar Van Bommel die hij als speler was, zie je terug in dit PSV".

"Je ziet ook op de training dat Van Bommel de trainingen niet te pas en te onpas stillegt, maar dat echt doet op de momenten dat het nodig is." zegt Verweij. "Op die momenten geeft hij specifieke aanwijzingen aan spelers waardoor ze de volgende keer in zo'n situatie ook de goede keuze maken."

Open deur intrappen

De wedstrijd tegen Barcelona is een weerzien met een oude werkgever voor Van Bommel. Hij speelde in het seizoen 2005/2006 bij de huidig Spaanse kampioen. Ook hij weet dat PSV van goede huize moet komen om punten mee naar Eindhoven te nemen: "Dat het moeilijk zal worden is een open deur intrappen, maar je moet altijd van het positieve uitgaan", zegt Van Bommel. "Barcelona hoeft niet in bloedvorm te zijn om goed te kunnen spelen".

Quote

PSV is écht niet kansloos

Mark Misérus

Mark Misérus is positiever gestemd over de kansen van PSV. "Normaal gesproken speel je tien keer tegen Barcelona in Camp Nou en verlies je negen, of acht keer. Maar dit PSV heeft de spelers om het verschil te maken."

"Lozano is een van die spelers. Die is zo goed van het WK teruggekomen. Dat is een speler die ik ergens in de Europese top zie eindigen", vervolgt Misérus. "Dat is typisch zo'n speler waarvan je over vijf jaar zegt: "Hé, die heeft vroeger nog in de Eredivisie gespeeld"", vult Verweij aan.

Niet kansloos

"Ik kan me nog herinneren van een aantal jaar geleden, dat PSV de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Manchester United speelde. En ze speelden echt niet slecht!" aldus Misérus. "Ze zijn écht niet kansloos tegen Barcelona."

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie