Sport
NOS

Grandslamrecord in zicht voor Djokovic na negende Australian Open-titel

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Grandslamrecord in zicht voor Djokovic na negende Australian Open-titel

Novak Djokovic heeft voor de negende keer de Australian Open gewonnen. De Serviër, die na zijn zevende titel al alleen recordhouder was wat betreft het aantal zeges in Australië, versloeg Daniil Medvedev in de finale met 7-5, 6-2, 6-2.

Commentator Marcella Mesker blikte in NOS Langs de Lijn terug op de 'korte' finale:

Video niet beschikbaar

Medvedev, die eerder al de finale van de US Open (2019) verloren had, kwam moeizaam op gang. Djokovic leidde na een break en twee vlotte opslaggames snel met 3-0. De Rus (4) knokte zich echter terug, kon steeds vaker zijn ijzersterke backhand in stelling brengen en dat leverde een boeiende eerste set op. Djokovic was de betere in de langere rally's en greep met een break op 6-5 alsnog de set.

De nummer één van de wereld leverde aan het begin van de tweede set zijn opslag in, maar poetste dat vlekje snel weg. Hij maakte amper fouten, bracht alles terug en dreef de Rus tot wanhoop met zijn solide spel vanaf de baseline.

Sjokkend over de baan

Medvedev, die in de finale van de US Open in 2019 tegen Rafael Nadal nog wel knap terugkwam van een 2-0 achterstand in sets, oogde verslagen na het verlies van de tweede set. Hij sjokte over de baan en uitte constant zijn frustraties. De Rus kreeg nog wel breekkansen in de openingsgame van de derde set, maar toen Djokovic die had weggewerkt was het helemaal gedaan. De Serviër liep uit naar 3-0 en gaf die voorsprong voor het oog van zo'n 10.000 toeschouwers niet meer weg.

Het getal 21

Het was een dag waarop ook het getal 21 een bijzondere rol speelde. Op 21 februari boekte Djokovic zijn 21ste zege op rij op de Australian Open en voorkwam zo de 21ste overwinning op rij voor Medvedev. De Rus had sinds eind oktober niet meer verloren. Zaterdag greep Naomi Osaka bij de dames de titel met haar 21ste zege op rij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie