Sport
EONOS

Voetbalster Vanity Lewerissa durft na borstkanker weer vooruit te kijken

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalster Vanity Lewerissa durft na borstkanker weer vooruit te kijken

Het was een seizoen van uitersten voor voetbalster Vanity Lewerissa. Vorig jaar zomer zou ze stoppen, maar ze koos toch nog voor een avontuur bij Standard Luik. Daar eenmaal goed op dreef sloeg het noodlot toe. Ze kreeg halverwege het seizoen de diagnose borstkanker. En nu het nieuwe seizoen weer op het punt van beginnen staat kreeg ze het mooiste nieuws: de kanker is weg.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt ze over de afgelopen maanden. Die waren zwaar. "Ik was heel allergisch voor mijn kuren. We moesten dan vaak stoppen en dan kon het niet afgemaakt worden. Normaal duren die kuren drie uurtjes, maar ik moest bijna veertig uur in het ziekenhuis blijven om die kuren binnen te krijgen."

Terug op het veld

Ze durft inmiddels weer vooruit te kijken. Ze zou graag weer terugkeren op het veld bij haar club Standard Luik. "Dat is nog wel een enorme stap, ook omdat ik niet weet hoe mijn lichaam gaat reageren. Ik heb de hoop dat ik weer kan gaan voetballen, maar wanneer dat is weet ik nog niet. Voorlopig is het alleen wandelen."

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie