Sport
EONOS

Waarom heeft er niemand ingegrepen bij de penalty's?

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom heeft er niemand ingegrepen bij de penalty's?

In het Tourforum werd door Michiel Elijzen, Henk Lubberding en Renate Verhoofstad teruggeblikt op de tweede tourweek. Opvallendste namen in die week: Wout van Aert en Bauke Mollema.

Van Aert won een etappe door na twee keer de Mont Ventoux beklimmen als eerste boven te komen. “Daar druipt de klasse vanaf”, zegt Lubberding. Ook voor de overwinning van Mollema is bewondering, dat het er misschien niet mooi uitziet is volgens Elijzen niet erg: “Mollemalen is niet voor niets een werkwoord geworden, schrijf hem maar op voor de etappe van morgen.”

Video niet beschikbaar

In het Sportforum spraken Tjerk Bogtstra, Renate Verhoofstad en Arno Vermeulen over het EK voetbal. De finale tussen Engeland en Italië werd na strafschoppen beslist in het voordeel van La Squadra Azzurra. Vooral de keuzes die Gareth Southgate maakte bij de strafschoppenreeks leverde veel discussie op. De Engelse bondscoach liet in de slotminuut van de verlenging twee spelers invallen die een penalty moesten nemen maar allebei faalden.

Video niet beschikbaar

Het Nederlands elftal faalde ook op het EK en dat resulteerde in het opstappen van bondscoach Frank de Boer. Zijn plek zal vrijwel zeker worden overgenomen door Louis van Gaal. Volgens NOS-commentator Arno Vermeulen moeten er nog wat plooien worden gladgestreken en dan kan met een week of twee Van Gaal aan zijn derde termijn bij de voetbalbond beginnen.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie