Sport
NOS

Hamilton voorbij Verstappen in slotfase GP Hongarije

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton voorbij Verstappen in slotfase GP Hongarije

Max Verstappen heeft zijn pole position in de Grand Prix van Hongarije niet kunnen verzilveren. In de slotrondes haalde de aanvallend rijdende Lewis Hamilton Verstappen in.

Verstappen, die vorige week in Duitsland won, bleek zaterdag in de kwalificatie te beschikken over de snelste auto. Het was de allereerste keer dat een Nederlander een pole position greep. De start van Verstappen was prima. Even leek het erop dat de Nederlander wat minder snelheid had, maar doordat Mercedescoureurs Hamilton en Bottas vooral met elkaar aan het vechten waren, bleef Verstappen op kop. Bottas viel hierna ver terug; hij eindigde op plek acht.

Spannende strijd om koppositie

Hamilton kwam door het rijden van snelle rondes wel steeds dichter bij. Toen Verstappen de pits in dook, ging de leider in de stand om het wereldkampioenschap hem voorbij. De voorsprong was van tijdelijke duur. Bij zijn pitstop zakte de Brit terug tot achter Verstappen. Hierna zette hij druk op Verstappen. Hamilton probeerde de Limburger te passeren. Dat mislukte nadat hij zijn Mercedes van de baan af stuurde.

Inhaalmanoeuvre met behulp van DRS

In het slot van de wedstrijd was het dan toch raak. Hamilton beschikte over een snellere auto. Met behulp van DRS passeerde hij de Nederlander. Sebastian Vettel reed met zijn Ferrari buiten beeld naar plaats drie.

In de NOS Formule 1-podcast bespreken Amber Brantsen, Louis Dekker en Jan Lammers maandag de laatste race voor de zomerstop.

Ster advertentie
Ster advertentie