Sport
EONOS

Bananen, bobsleeërs en Sinterklaas in de zaal: het WK Darts is begonnen!

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Bananen, bobsleeërs en Sinterklaas in de zaal: het WK Darts is begonnen!

Normaal gesproken vaart Sinterklaas na pakjesavond terug naar Spanje. Nu bleek hij plotseling in Alexandra Palace in Londen terecht te zijn gekomen. Omringd door volwassen mannen verkleed als banaan, kerstman of wortel. Het kan maar één ding betekenen: het WK darten is begonnen.

De eerste drie pijlen van het toernooi, werden gegooid door Nederlander Kevin Doets. Het waren 3 perfecte pijlen, 180(!) schreeuwt de caller door de zaal, die meteen ontploft. Die goede start leverde Doets uiteindelijk ook een 3-0 overwinning op de Amerikaan Stowe Buntz op. Waardoor hij in de tweede ronde mocht uitkomen tegen wereldkampioen Michael Smit.

Duitsers

NOS-verslaggever Thierry Boon viel het op de eerste avond van het toernooi op dat er opvallend veel Duits gesproken wordt in de zaal. Darten heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. "Je hoort hier geluiden dat ruim twintig procent van alle verkochte kaarten dit WK naar Duitsland zijn gegaan" zegt Boon in Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

Bij het WK doen er in totaal 14 Nederlanders mee. Natuurlijk Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Danny Noppert. Maar ook Jules van Dongen. Dat is een relatief onbekende darter die pas sinds kort is doorgebroken. De 33-jarige Van Dongen leeft vanwege de liefde in Kansas City en komt ook uit onder de Amerikaanse vlag.

Verslaggever Laurens Sembiering zocht Van Dongen op, om hem beter te leren kennen:

Video niet beschikbaar

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie