Sport
EONOS

Debutant Karatsev in halve finales Australian Open, maar wie is hij?

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Debutant Karatsev in halve finales Australian Open, maar wie is hij?

Menig tennisliefhebber zal zich afvragen wie Aslan Karatsev is. De 27-jarige Rus staat door zijn goede prestaties bij de Australian Open vol in de spotlights, terwijl hij hiervoor geen rol van betekenis speelde in de top van het mondiale tennis.

Karatsev maakt zijn debuut op een grandslamtoernooi en plaatste zich dinsdag in Melbourne ten koste van Grigor Dimotrov voor de halve finales van de Australian Open. Daarin treft hij Novak Djokovic.

Karatsev beleeft een sprookje in Australië. Hij is de eerste speler die bij zijn debuut de laatste vier op een grandslamtoernooi bereikt, maar bij veel tennisvolgers zal bij het noemen van zijn naam geen belletje gaan rinkelen.

Prettig gestoord

Thiemo de Bakker kent Karatsev wel, hij speelde met en tegen de Rus. "Het is een hele rustige jongen. Een jongen die niet opvalt. Maar wel een hele aparte jongen. Beetje prettig gestoord ook", zegt De Bakker.

Volgens de 32-jarige De Bakker is Karatsev zeker geen eendagsvlieg. "Daar doe je hem zwaar tekort mee. Als je zijn resultaten van vorig jaar erbij pakt, dan zie je dat die jongen zeker het niveau heeft om in de top-100 te spelen."

Luister hier naar een reportage over Aslan Karatsev.

Wie is Aslan Karatsev?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie