Sport
EONOS

'Wielrennerij moet stellen: nu is het genoeg geweest'

foto: Gettyfoto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wielrennerij moet stellen: nu is het genoeg geweest'

Het was de week van de terugkeer van het Europese voetbal. De toernooien van de Champions League en de Europa League werden namelijk hervat. Maar het was ook de week van het wielrennen. Fabio Jakobsen kwam op een afschuwelijke wijze ten val in de Ronde van Polen, terwijl elders in Europa Jumbo-Visma de wielerkoersen domineerden.

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken heeft met name de val van Jakobsen indruk gemaakt. "Ik was echt van de kaart en dacht dat hij dood ging", reageert Volkskrant-journalist Willem Vissers. Ook oud-wielrenner en wieleranalist Stef Clement wist niet wat hij zag.

"Dit is een van de ergste valpartijen die ik gezien heb. Maar ik vond het merkwaardig dat het zo vaak is herhaald. Ook bij de NOS in het Achtuurjournaal. Ik vond het schokkende beelden en die hoeven niet vier keer herhaald te worden. Je moet altijd aan de naasten denken, daar moet je wel rekening mee houden."

'Nu is het genoeg'

"Dit is hét moment om als baas van Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step te stellen; nu is het genoeg geweest", stelt Clement over de gevaarlijke aankomst bergaf. "Al jaren laten ze daar zien hoe hard de renners over de finish komen. Pas als het fout gaat, gaan ze dingen veranderen."

Verder in het Sportforum aandacht voor de Champions League, de overwinning van Max Verstappen en de voorbereidingen van de topclubs uit de eredivisie.

Luister hier het hele Sportforum terug als podcast.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie