Sport

Roda JC-spelers voelden zich onveilig tijdens gestaakt duel met MVV

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roda JC-spelers voelden zich onveilig tijdens gestaakt duel met MVV

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade in de eerste divisie is vrijdagavond gestaakt. Scheidsrechter Joey Kooij besloot de spelers vlak voor rust naar de kleedkamers te sturen omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Vervolgens moest de ME eraan te pas komen om supporters van het veld te halen. Daarbij werden ook klappen uitgedeeld.

Omdat de onrust daardoor alleen maar toenam, werd ruim een half uur later besloten de Limburgse derby in Maastricht definitief niet meer te hervatten.

Trainer Jurgen Streppel van Roda JC zegt in Langs de Lijn Omstreken dat hij en zijn spelers zich onveilig voelden tijdens de wedstrijd. "Eerlijk gezegd voor de wedstrijd ook al. We kwamen hier aan en we zaten al onder het bier. Ongelofelijk. Je ziet het de afgelopen weken ook bij andere clubs. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?"

Onveilige situatie

Volgens Streppel is er nog meer gebeurd voor aanvang van het duel, maar hij wil niet zeggen wat precies. Het is nu niet aan mij om olie op het vuur te gooien. Maar er had een onveilige situatie kunnen ontstaan."

Streppel staat achter de beslissing om de wedstrijd te staken. "Ik zei gelijk dat we wat mij betreft zouden staken. Ik heb het nog nooit zo bedreigend meegemaakt. Dit was geen fijn gevoel."

Ster advertentie
Ster advertentie