Sport

Nabeschouwen met Gregory Sedoc: 'WK in Doha waren van Hassan'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nabeschouwen met Gregory Sedoc: 'WK in Doha waren van Hassan'

[NOS] Het zit er op. De Nederlandse atleten in Doha kunnen hun koffers pakken; de WK zijn voorbij. Er gaan 2 medailles mee terug naar Schiphol, tweemaal was het Sifan Hassan die het goud binnensleepte. In NOS Langs de Lijn beschouwt Gert van 't Hof met Gregory Sedoc na op het toernooi.

Een mooie slotdag van het WK, zegt de oud-atleet. Nadine Visser haar zesde plek op de 100 meter horden is 'heel, heel knap' en ook de zesde plek van de Nederlandse estafettevrouwen op de 4x400 meter is 'bijzonder knap'.

{quoteaudiofile audio="62184" author="NOS Langs de Lijn" caption="Nabeschouwen met Gregory Sedoc: &x22;WK in Doha waren van Hassan&x22;" }

Ook blikt Sedoc terug op de uitzonderlijke prestaties van Sifan Hassan. "Twee keer goud is bijzonder, maar helemaal de manier waarop. Dat is wel zo uniek."

Met Van 't Hof blikt Sedoc bovendien vooruit, en wel op de Olympische Spelen van Tokio. Dafne Schippers, die op dit toernooi niet kon pieken vanwege blessures, ziet hij voor die tijd nog wel terug in vorm keren. "Ze zit op 80 procent, ze gaat terugkeren. Zeker."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie