Koploper Ajax vertrekt uit Sittard zonder kleerscheuren

2. Koploper Ajax vertrekt uit Sittard zonder kleerscheuren

In een levendige wedstrijd heeft Ajax een benauwde, maar verdiende 2-1 uitzege geboekt op Fortuna Sittard.

Een paar uur voor de wedstrijd was het veld in Sittard nog bedenkt onder een pak sneeuw. Vrijwilligers hadden alles in het werk gezet om 12.15 uur de wedstrijd af te kunnen trappen. Fortuna-keeper Yanick van Osch redde in de eerste helft twee keer toen Sébastien Haller alleen voor hem opdook. Bij de 0-1 zag hij de bal via de schouder van aanvaller Sebastian Polter in zijn doel verdwijnen. Vlak daarvoor schoot Lisandro Semedo oog in oog met André Onana naast. Ajax miste na de 0-1 nog drie prima kansen.

Haller

Kort na de rust rondde Mickaël Tirpan een mooie Fortuna-aanval af (1-1). Ajax drong nu flink aan en Haller gleed raak. Het lukte de Limburgers niet om Ajax terug te dringen. Het meeste gevaar kwam van de bezoekers, die weer een paar prima kansen onbenut lieten. In de blessuretijd stuurde scheidsrechter Dennis Higler Polter met een directe rode kaart van het veld, nadat de VAR hem daarop attent maakte. Ajax blijft dus koploper in de Eredivisie.

Andere wedstrijden

De ontmoeting Feyenoord-AZ is om 16.45 uur integraal te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Om 14.30 uur worden FC Utrecht-Sparta Rotterdam en FC Twente-VVV Venlo gespeeld. Ook die wedstrijden zijn te horen op NPO Radio 1.