PSV wint met veel wisselingen in opstelling van RKC Waalwijk

2. PSV wint met veel wisselingen in opstelling van RKC Waalwijk

Een zakelijke 2-0 overwinning van PSV op RKC Waalwijk. Spelers die bij PSV in de laatste wedstrijd tegen Leicester City op de bank begonnen stonden vandaag wel in de basis.

Carlos Vinicus, Bruma, Marco van Ginkel en Yorbe Vertessen kregen de kans van trainer Roger Schmidt. Hij wilde zijn topspelers rust geven voor de belangrijke return tegen Leicester van komende donderdag in de Conference League en de bekerfinale van volgende week tegen Ajax.

De 'B-spelers' van PSV lieten RKC niet in de wedstrijd komen. Bruma had vier grote kansen in de eerste helft, maar het was Joey Veerman die de openingsgoal maakte. Een bal die bleef hangen na het uitverdedigen van RKC schoot de middenvelder strak in de hoek. Commentator Arman Avsaroglu had in de rust niet het gevoel dat RKC het nog spannend kon maken.

Na 65 minuten kwamen Cody Gakpo, Noni Madueke en Ibrahim Sangaré in het elftal bij PSV. De tweede goal was niet van iemand van hen, maar van Jordan Teze. De vleugelverdediger scoorde voor het eerst in de eredivisie en kreeg daar volop complimenten voor. Teze kwam van achteruit en verraste daarmee de verdediging van RKC.

De Waalwijkers hadden vlak voor de 2-0 de kans op de gelijkmaker via Michiel Kramer. Hij schoot wild en hard naast de goal van Yvon Mvogo. Uiteindelijk vond RKC wel het net, maar de goal van Finn Stokkers ging vanwege buitenspel niet door.

Tegelijkertijd kwam Vitesse in actie tegen Cambuur Leeuwarden. Een doelpunt van Loïs Openda was voldoende voor de zege voor de ploeg uit Arnhem.