Sport
NOS

Bernal wint Parijs-Nice maar droomt nog niet van Giro

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bernal wint Parijs-Nice maar droomt nog niet van Giro

Egan Bernal schreef in Nice de etappekoers Parijs - Nice op zijn naam. De Colombiaanse wielrenner zal later dit jaar van start gaan in de Ronde van Italië. Dan is hij kopman van Team Sky en een van de grote concurrenten van de Nederlandse troef, Tom Dumoulin.

Bernal wil kalm blijven en Dumoulin doet weer met de besten mee

Ondanks zijn mooie overwinning in Zuid-Frankrijk wil Bernal er nog niet over nadenken of hij de Giro kan winnen. "Het is zo'n grote wedstrijd, ik blijf liever nog even met beide benen op de grond." Bernal troefde een aantal ervaren ronderenners af en zorgde daarmee toch wel voor een verrassing. "Ik had hem niet zo één, twee, drie opgeschreven." verklaarde Danny Nelissen. "Eigenlijk ging het bij Team Sky allemaal om Michal Kwiatkowski, maar die zakte er zaterdag een beetje doorheen."

De wieleranalyst besprak in Langs de Lijn ook de andere etappekoers van dit weekend, de Tirreno-Adriatico. Daar rijdt Tom Dumoulin rond. De Limburger rijdt met de besten mee maar was op zondag, net als alle anderen, niet opgewassen tegen Jacob Fuglsang. De Deen won op zeer overtuigende wijze de etappe.

Voor het podium is Dumoulin geen kandidaat meer. De Limburger staat vierde en dat is volgens Nelissen een goede prestatie. "We weten allemaal dat hij een beetje ziek is geweest maar Tom doet gewoon weer mee op het allerhoogste niveau. Wat daar rondrijdt, dat zijn geen pannenkoeken."

Ster advertentie
Ster advertentie