Sport

Dumoulin heeft zin om iets van het WK te maken

foto: Dumoulin in actie tijdens de tijdrit in de Tour de France (ANP)foto: Dumoulin in actie tijdens de tijdrit in de Tour de France (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Dumoulin heeft zin om iets van het WK te maken

[NOS] Annemiek van Vleuten prolongeerde dinsdag in Innsbruck haar wereldtitel tijdrijden en dat gaat Tom Dumoulin vandaag ook proberen te doen. Na een slopende Tour de France, waarin hij tweede werd, is de accu weer opgeladen.

En dat kostte niet eens veel moeite. Dumoulin: "Nee, ik had het fysiek even moeilijk na de Tour. Ik was echt naar de kloten, maar heb de draad snel weer opgepakt. Ik heb zin om nog iets van het WK te maken."

Niet het gedroomde parcours

Het 52,5 kilometer lange parcours is niet het gedroomde parcours voor Dumoulin. "Het is eerst 30 kilometer vlak. Daar verwacht ik wel wat tijd te verliezen en dat hoop ik terug te pakken in het laatste, steile deel."

Tom Dumoulin bij de verkenning van de tijdrit (NOS)

Volg het live op NPO Radio 1

De eerste tijdrijder die van start gaat is Wilco Kelderman om 14.10 uur. Jos van Emden rijdt om 14.50 uur en Tom Dumoulin is om 15.40 uur de laatste. We houden je op NPO Radio 1 op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Roglic en Froome niet van de partij

De winnaars van zilver en brons vorig jaar, Primoz Roglic en Chris Froome, zijn dit keer niet van de partij. De verwachting is dat Rohan Dennis de grootste concurrent van Dumoulin zal zijn. De 28-jarige Australiƫr stond echter nog nooit op het podium van het WK tijdrijden, dat sinds 1994 wordt gehouden. Drie keer was er een medaille voor Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie