Sport
EONOS

Sportforum over Qatar: 'Dit wordt waarschijnlijk het beste WK ooit!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum over Qatar: 'Dit wordt waarschijnlijk het beste WK ooit!'

"Dit wordt waarschijnlijk het beste WK ooit", klinkt het in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken over het omstreden WK voetbal van november in Qatar.

Sportjournalist Jaap de Groot is net terug uit Qatar. "Buiten was het 51 graden, in het stadion door de koeling 28 en op het veld 35. Straks in november is dat lager. Dus ik vraag me af: waarom is het WK in de winter en wordt de hele voetbalkalender omgegooid?"

Volgens De Groot heeft het WK in het verleden vaker te maken gehad met hoge temperaturen. "In 1994 kan ik me herinneren. Nederland-Ierland in Orlando, 38 graden."

"Nu krijgen we dus na twee coronajaren weer een gemankeerd seizoen. De spelers pieken op het WK, maar moeten daarna nog zes maanden voetballen. Ook mentaal is dat zwaar."

Dan breekt John Volkers in: "Maar dit wordt waarschijnlijk het beste WK ooit, omdat het middenin het seizoen wordt gespeeld en niet na een slopend jaar."

Volgens De Groot kunnen clubs met veel internationals weleens het kind van de rekening worden. "Ik verwacht dat er veel verrassende kampioenen zullen zijn."

Volkers: "Da's toch prima een keer?!"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie