Sport
NOS

FC Emmen verliest met 0-3 van FC Twente: ‘Plek vijftien wordt zeer penibel’

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Emmen verliest met 0-3 van FC Twente: ‘Plek vijftien wordt zeer penibel’

Twee weken na het chaotische gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (3-3) heeft FC Twente een eenvoudige overwinning geboekt op FC Emmen: 0-3. Voor FC Emmen wordt directe handhaving met de week een moeilijker verhaal. "Plek vijftien wordt zeer penibel."

Video niet beschikbaar

Michel Vlap (twee keer) en Václav Černý waren de doelpuntenmakers. Voor FC Emmen begint het er met nog drie wedstrijden te gaan steeds meer op te lijken dat het de veilige vijftiende plek niet meer in eigen hand heeft. "Emmen weet waar het aan toe is. Plek vijftien wordt zeer penibel", vertelde verslaggever Mark Klooster. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft namelijk een zwaar programma voor de boeg: AZ-uit, Feyenoord-thuis en Utrecht-thuis. "Dat zou zomaar nul punten op kunnen leveren."

'Bidden en hopen dat Excelsior geen punten pakt'

Voorlopig staat FC Emmen op doelsaldo nog vijftiende, met evenveel punten als Excelsior (28). De zestiende plek betekent een plaats in de play-offs om degradatie. Op papier is het programma van de Rotterdamse concurrent iets makkelijker: de ploeg speelt vandaag de derby tegen de aanstaande kampioen Feyenoord, maar treft daarna Heerenveen (negende), Fortuna Sittard (twaalfde) en FC Volendam (veertiende). "Excelsior heeft aan één puntje genoeg om alsnog het vege lijf te redden. Bidden en hopen dat Excelsior geen punten pakt. Niet vandaag, en ik denk ook voor de rest van het seizoen niet", is hoe verslaggever Klooster het waarschijnlijke gevoel in Drenthe samenvatte.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie