Chelsea te sterk voor Manchester City en wint Champions League

2. Chelsea te sterk voor Manchester City en wint Champions League

Chelsea heeft de Champions League gewonnen. In de finale, die werd gespeeld in Porto, werd Manchester City verslagen, 0-1.

Chelsea kwam vlak voor rust op voorsprong. Mason Mount, ex-Vitessespeler, had een splijtende pass in huis en speelde daarmee Kai Havertz vrij. De Duitser omspeelde keeper Ederson en schoof de bal in een leeg doel, 0-1.

Na rust probeerde City gaten in de defensie van Chelsea te vinden, maar tot veel kansen leidde dat niet. Chelsea kreeg een goede kans om de score te verdubbelen, maar invaller Christian Pulisic schoot voorlangs.

Het bleef bij het ene doelpunt van Havertz en dus konden de Chelseaspelers direct na het laatste fluitsignaal een feestje vieren. De laatste keer dat Chelsea de cup met de grote oren won was in 2012.