Sport
EONOS

'Zou me niet verbazen als voetballers binnenkort gaan staken'

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zou me niet verbazen als voetballers binnenkort gaan staken'

"Het zou me niet verbazen als voetballers binnenkort gaan staken", zegt ESPN-verslaggever Sanne van Dongen in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. In de voetballerij komen er steeds meer wedstrijden bij en Van Dongen merkt dat het een steeds groter onderwerp begint te worden.

Van Dongen is samen met AD-journalist Rik Spekenbrink en voetbalanalist Robert Maaskant te gast in de studio.

De overvolle voetbalkalender is al jaren een doorn in het oog van veel voetballers en trainers en Manchester City-coach Pep Guardiola liet zich er dit weekend ook weer negatief over uit. Het is volgens Guardiola zelfs zo erg dat hij door het drukke schema amper kan trainen.

Erik ten Hag, coach van Manchester United, is het volledig eens met zijn collega. "We hebben de grenzen van wat spelers aankunnen al overschreden", aldus Ten Hag.

"Het programma is overvol geworden, maar daar heeft de sport ook zelf voor gekozen", zegt Maaskant. "Televisiegelden zijn torenhoog en daar moet voor gevoetbald worden. Uiteindelijk is het een vicieuze cirkel geworden. Maar het gaat wel naar overbelasting toe", vult de oud-trainer aan.

Tennissers klagen ook

Volgens Spekenbrink is dit niet alleen een probleem voor voetballers. Ook in de tenniswereld wordt erover gesproken. "Op 26 november is het seizoen geƫindigd en het nieuwe seizoen begint om 26 december. Tennissers kunnen niet op vakantie, maar moeten nu alweer in voorbereiding op het nieuwe jaar."

"Het gekke is overigens wel dat tennissers vaak klagen over de kalender, maar als er een demonstratietoernooi is waar ze veel geld kunnen verdienen, dan gaan ze daar gewoon naar toe", aldus Spekenbrink.

Ook gaat het in het Sportforum over de bestuurlijke onrust bij FC Volendam, de prestaties van Nederland in de Davis Cup en de week van de waarheid voor PSV en Feyenoord in de Champions League.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie