EONOS

Ajax kegelt titelhouder Real Madrid uit Champions League

2. Ajax kegelt titelhouder Real Madrid uit Champions League

Ajax is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Champions League. Nadat in de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA met 2-1 werd verloren van Real Madrid, gaven de Amsterdammers de Spanjaarden op eigen veld een oorwassing. Na negentig minuten voetballen stond er 1-4 op het scoreboard, waardoor Ajax zich plaatste voor de laatste acht van het miljoenenbal. Real Madrid won de laatste drie edities van de Champions League.

Geniet na van het heerlijke radioverslag met Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp

Nadat Raphaël Varane in de beginfase op de lat kopte, bracht Hakim Ziyech de bezoekers na acht minuten op voorsprong. Tien minuten later zorgde David Neres na een prachtige aanval voor de virtuele uitschakeling van de Madrilenen. Daar pakten de donkere wolken zich in rap tempo samen, want na 35 minuten had de Koninklijke al twee keer noodgedwongen moeten wisselen. Ajax bleef zonder al te veel problemen overeind en ging daardoor met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust begon Real Madrid meteen met een offensief. Toch bleven de uitbraken van Ajax - waar uitblinkers Frenkie de Jong en Donny van de Beek een plaag waren voor de thuisclub - levensgevaarlijk. Na een dik uur tekende de sterk spelende Dušan Tadić voor de 3-0, die de bal prachtig in de kruising krulde. Ook na een lang VAR-overleg bleef de goal staan. Marco Asensio bracht de spanning eventjes terug, maar Lasse Schöne schoot de Spaanse hoop een minuut later met een fantastische vrije trap aan diggelen.