Sport
BNNVARA

Oma Malen: 'Donyell moet starten in de basis'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oma Malen: 'Donyell moet starten in de basis'

Nederland schreeuwde er al weken om maar gister was het eindelijk zover: Donyell Malen stond in de basis. Een geweldige dag was dat voor de moeder en de oma van Malen, die met trots naar Donyell keken. Malen liet een goede indruk achter: was het genoeg om zondag ook in de basis te starten? "Het is uiteindelijk aan de trainer, maar natuurlijk wil je dat hij start", zegt de moeder van Donyell in Bureau Sport Oranje.

Oma van Donyell Malen: 'Hij moet starten in de basis' - Bureau Sport Podcast

Donyell Malen speelde sterk in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Noord-Macedoniƫ. Tegen het AD zegt de PSV'er: "Iedereen heeft volgens mij genoten. Ik heb veel reacties van mijn familie en vrienden gekregen. Dit geeft een mooi gevoel. Ik ben trots dat ik op een EK in de basis mocht starten."

Familie van Malen keek in het stadion naar hoe Donyell schitterde op het veld in de ArenA. "We waren in het stadion en dat was fantastisch, echt een feessie. Ik vond het erg leuk", zegt Mariska Manshanden, de moeder van Donyell Malen, in Bureau Sport Oranje. Alleen de oma van Donyell Malen keek mee vanuit huis, "anders schreeuw ik te hard", legt ze uit. "Ik ben een voetbalfreak."

Start Malen in de basis?

Zondag speelt oranje in Boedapest, en ook daar zal de familie van Malen vanuit het stadion de aanvaller toejuichen. De grote vraag is nu: zal hij daar in de achtste finale starten in de basis?

De algemene mening van de ruim 17 miljoen bondscoaches die Nederland telt, is duidelijk: Malen moet in de basis. Zonder twijfel is de moeder van Donyell Malen het daarmee eens: "Natuurlijk. Het is uiteindelijk aan de trainer, maar natuurlijk wil je dat hij start."

Daar sluit de oma van Malen zich bij aan: "Ik zeg, buiten dat ik de oma ben, Donyell Malen moet starten."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie